nedelja, 9. oktobar 2016.  19:00h
Pročitano 4571 puta

Treće kolo turnira "Ne ljuti se čoveče"

Treće kolo turnira u igri "Ne ljuti se čoveče" održaće se u nedelju, 9. oktobra, od 19 sati, u Starogradskoj pivnici "Zlatni prag".

Pobednik akuelnog kola turnira dobija večeru za dvoje, a finaliste očekuju utešne nagrade Pobednik akuelnog kola turnira dobija večeru za dvoje, a finaliste očekuju utešne nagrade

Na turniru će se formirati ekipe od po 4 igrača, i iz svake ekipe prva dva idu dalje.

Nagrada svake nedelje

Pobednik akuelnog kola turnira dobija večeru za dvoje, a finaliste očekuju utešne nagrade. Prijavite se na turnir porukom na broj 065 81 222 70. Kotizacija 100 dinara.

Glavna nagrada

Apsolutni pobednik dobiće u decembru na poklon putovanje u Prag za dve osobe.

Pravila igre

Svaki igrač odabere 4 figurice iste boje. Cilj igre je sve svoje figurice dovesti do svoje "kućice". Igru započinje igrač koji bacanjem kockice dobije najveći rezultat. Na početku igre, svaki igrač ima pravo na 3 pokušaja. Kad dobije "šesticu", jednu svoju figuru postavlja na START, zatim baca kockicu još jednom i pomiče se za toliko polja koliko je pokazala kockica.

Nakon svake "šestice", igrač ima pravo na još jedno bacanje, može izbaciti još jednu figuru na startnu poziciju ili se pomera za onoliko polja koliki je zbir oba bacanja. Ako igrač završava na polje na kojem se nalazi figurica drugog igrača, on "ruši" figuricu suigrača, koji mora ponovo početi sa šesticom (ako nema drugih figurica u igri), ali ima pravo na samo jedno bacanje jer je igra već u toku.

Na određeno polje "kućice" se ulazi kada kockica pokaže tačno onoliki broj, koliko je polja igrač udaljen od određenog polja "kućice". Npr., ako je igrač dva polja udaljen od polja "kućice", kockica mora pokazati broj 2. Ako pokaže više, igrač ostaje na mestu i čeka novo bacanje.

Redosled bacanja kockice je suprotan kretanju kazaljke na satu.

Pobednik je onaj igrač koji prvi uspe ubaciti sve svoje figurice na polja svoje "kućice".

  • Datum:  nedelja, 09. oktobar 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Starogradska pivnica "Zlatni Prag", niže od Gimnazije, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00