četvrtak, 14. jul 2016.  20:00h
Pročitano 4981 puta

Poetsko veče “Glumci – pesnici”

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u četvrtak, 14. jula u 20 časova Nebojša Ilić prirediće zanimljivo veče pod nazivom “Glumci – Pesnici” – veče poezije koju su pisali glumci.

Nebojša Ilić prirediće zanimljivo veče pod nazivom “Glumci – Pesnici” – veče poezije koju su pisali glumci Nebojša Ilić prirediće zanimljivo veče pod nazivom “Glumci – Pesnici” – veče poezije koju su pisali glumci

Glumci – Pesnici su prava ekskluziva, jer se ispostavilo da su glumci jako stidljivi kad je u pitanju njihova poezija i da toga zapravo nema mnogo. Kao da su pisali krišom, ne samo od drugih, već i od sebe. Oni koji stalno govore tuđe stihove i tuđe misli najčešće se ne usuđuju da objave svoje.

Od kada tragam za ovim retkim biserima, polako shvatam da puno glumaca piše poeziju. To je tako prirodno, logično i daje neki novi uvid u te glumačke ličnosti, objašnjava Nebojša Ilić.

Ljubiša Baja Bačić glumac Ateljea 212 u svojoj 63. godini objavio je zbirku pesama “Stena Gologlava” i za nju dobio nagradu Miloš Crnjanski. 

Pavle Vuisić pisao je pesme na kafanskim salvetama, paklicama cigareta i ostavljao ih, ali ih nije ostavljala njegova supruga Mirjana.

Čuveni Zoran Radmilović, na sceni duhovit, lucidan, artificijelan, pisao je pesme melanholične, pune sumnje u sebe, bolne, autentične.

I veliki Molijer je bio glumac, i Šekspir...

Ulaz je slobodan.

  • Datum:  četvrtak, 14. jul 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00