utorak, 24. maj 2016.  20:00h
Pročitano 4181 puta

Predstavljanje knjige “Slovenci u Južnom Banatu”

U okviru 14. Majskih dana knjige, od 24. do 28. maja, u Pančevu, biće predstavljena savremena slovenačka književnost.

Novinar Nenad Živković na konferenciji za novinare je rekao da je reč o knjizi koju je izdalo Udruženje Slovenaca “Logarska dolina” još 2014. godine, ali da će ipak ovo biti njeno prvo javno predstavljanje Novinar Nenad Živković na konferenciji za novinare je rekao da je reč o knjizi koju je izdalo Udruženje Slovenaca “Logarska dolina” još 2014. godine, ali da će ipak ovo biti njeno prvo javno predstavljanje Pančevo.MOJKraj.rs

Svečano otvaranje zakazano je za 24. maj u 20 sati u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Manifestaciju će ove godine otvoriti Marjan Cukrov, predstavnik Vlade Republike Slovenije, a zatim će biti predstavljena monografija pančevačkog Udruženja slovenaca “Logarska dolina” pod nazivom „Slovenci u Južnom Banatu“, čiji je autor Josip Veber.

Novinar Nenad Živković na konferenciji za novinare je rekao da je reč o knjizi koju je izdalo Udruženje Slovenaca “Logarska dolina” još 2014. godine, ali da će ipak ovo biti njeno prvo javno predstavljanje.

To je knjiga u kojoj je Veber, tokom nekoliko godina terenskog istraživanja, prikupio podatke o porodicama koje žive na teritoriji četiri južnobanatske opštine - Pančeva, Kovina, Bele Crkve i Vršca. Slovenačke porodice iz četiri ostale opštine Južnog Banata naći će se u proširenom izdanju koje je u pripremi, rekao je Živković.

 

0 majski dani knjige 2016

 

Ovogodišnji Majski dani knjige, tradicionalna manifestacija Gradske biblioteke Pančevo, imaće tri segmenta: književni, filmski i dečiji.

Od savremenih slovenačkih pisaca, tokom manifestacije u Pančevu će gostovati i predstaviti svoj rad Mojca Kumerdej, Vlado Žabot i Dušan Čater.

Ulaz na sve programe u okviru “Majskih dana knjige” je slobodan.

  • Datum:  utorak, 24. maj 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00