sreda, 25. maj 2016.  19:00h
Pročitano 3937 puta

Predstavljanje knjige „Sećanja - Šaši Ištvan“

Knjiga „Šaši Ištvan – Sećanja” autora Milana V. Đukića biće predstavljena u sredu, 25. maja od 19 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” u Pančevu. 

O profesoru klarineta i dugogodišnjem direktoru Muzičke škole Šašiju Ištvanu, kao i o oblikovanju knjige, govoriće urednik Milan Jakšić, dramski umetnik Miroslav Žužić i autor. 

U programu će učestvovati i profesori Miodrag Simonović (flauta), Darko Armenski (klarinet, saksofon) i Milivoje Ilić (saksofon).

Ovo izdanje koncipirano je iz tri dela. U prvom odeljku, u kome su zapisi Šašija Ištvana, može se pratiti njegovo muzičko obrazovanje, pedagoški rad, a potom i veliki trud kao direktora da pančevačkoj Muzičkoj školi stvori najbolje uslove za rad i omogući joj da napreduje. 

Drugi deo čine odlomci iz Monografije Muzičke škole „Jovan Bandur”, dok je poslednja celina, sadržinski veoma dragocena, oblikovana od sećanja saradnika i prijatelja prof. Šašija. Tekst obiluje fotografijama životnog puta Šašija Ištvana. 

Knjigu „Sećanja” su nedavno objavili Grafos internacional Pančevo, Istorijski arhiv Pančevo i Muzička škola „Jovan Bandur” Pančevo.

  • Datum:  sreda, 25. maj 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Muzička škola Jovan Bandur Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00