ponedeljak, 16. maj 2016.  13:00h
Pročitano 4666 puta

Izložba "Ana Frank - istorija za sadašnjost"

Izložba "Ana Frank - istorija za sadašnjost" , koju je u saradnji Kuće Ane Frank iz Holandije priredila Otvorena komunikacija kroz projekat "Historija, istorija, povijest - Lessons for Today" , nakon otvaranja i boravka u Beogradu, nastavlja svoj put kroz različite gradove Srbije. 

detalj sa izložbe u Beogradu detalj sa izložbe u Beogradu Gimnazija "Mihajlo Pupin" Kovačica

Izložba se seli u Kovačicu, gde će gostovati od 16. do 28. maja. Svečano otvaranje je u ponedeljak, 16. maja u 13 sati u gimnaziji “Mihajlo Pupin”.

Izložba će za posetioce biti otvorena radnim danima od 8-17 časova, vikendom od 9-20 časova.

Zahvaljujući podršci škole “Mihajlo Pupin”, učenici-vodiči kroz izložbu sprovodiće zainteresovane grupe đaka na čak četiri jezika – slovačkom, rumunskom, mađarskom i srpskom. 

Grupe iz okolnih mesta će zahvaljujući podršci opštine Kovačica imati organizovan autobuski prevoz za posete izložbi.

Realizacija ovog izuzetnog događaja u Kovačici, plod je saradnje i rada dvojice prijatelja, učenika i učitelja, Branislava Baneta Tođera, nastavnika istorije iz Uzdina i Gorana Herlinga, profesora engleskog jezika, direktora gimnazije.

 

1 detalj sa izlozbe ane frank

 

Izložba na 32 panoa donosi priču o životu i sudbini jevrejske devojčice Ane Frank, koja je stradala u Drugom svetskom ratu. Originalnoj postavci biće pridruženo sedam lokalnih panoa, koji kontekstualizuju istorijska dešavanja u Srbiji i regionu iz poslednjih 70 godina. 

Ovi panoi kreirani su u okviru projekta "Historija, istorija, povijest - Lessons for Today" od strane lokalnih eksperata.

Izložba počiva na vršnjačkoj edukaciji, namenjena je prvenstveno učenicima srednjih škola, a kroz nju umesto kustosa vode obučeni učenici-vodiči, navodi se u pozivu.

 

1 ana frank

  • Datum:  ponedeljak, 16. maj 2016.
  • Vreme:  13:00 
  • Mesto:  Gimnazija "Mihajlo Pupin", Ulica Nikole Tesle 57, Kovačica 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00