subota, 16. april 2016.  21:00h
Pročitano 4129 puta

Džez koncert sastava Vlada Krnetić Kvintet

Džez koncert sastava Vlada Krnetić Kvintet biće održan u subotu, 16. aprila u 21 čas u dvorani “Apolo” u Pančevu.

Ulaz na program je besplatan.

Vlada Krnetić Kvintet čine:

Vlada Krnetić – Truba
Sava Ramijanc – Bas
Aleksandar Jačimović – Saksofon
Milovan Paunović – Klavir
Luka Jovičić – bubanj

 

Vlada Krnetic kvintet

 

Više o izvođaču:

Vladimir Krnetić rođen je 1963. godine u Beogradu. Nižu muzičku školu klavira završio je u školi „V. Vučković“, a potom upisao muzičku školu „Stanković“, odsek za trubu, kod profesora A. Strnada. Nakon srednje muzičke škole upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu kod profesora D. Angelova, gde diplomira 1988. godine.

Posle završetka studija klasične muzike nastavlja dalje usavršavanje na džez akademiji u Gracu. Tokom studija postaje stalni član džez orkestra Radio televizije Beograd gde ostaje do danas kao trubač i solista Big Benda RTS. Kao član Big Benda i malih sastava u Beogradu i inostranstvu, sarađuje sa brojnim poznatim džez muzičarima, kao što su: Duško Gojković, Stjepko Gut, Bora Roković, Vilson De Oliveira, Klark Teri i mnogi drugi.

Kao studijski muzičar takođe sarađuje sa brojnim domaćim pop i rok muzičarima i sastavima. Zajedno sa prijateljima iz džez orkestra, 1998. godine osniva JazzSence kvintet sa kojim i danas nastupa. Osnivač je odseka za džez muziku u muzičkoj školi „Stanković“, gde je predavao džez trubu. Godine 2003. postaje redovan član Udruženja muzičkih umetnika Srbije. Od 2005. godine aktivno sarađuje sa muzičkom akademijom „Tibiskus“ u Temišvaru u Rumuniji.

  • Datum:  subota, 16. april 2016.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00