petak, 8. april 2016.  20:00h
Pročitano 5921 puta

Solistički koncert Danke Stojiljković (VIDEO)

Naša sugrađanka Danka Stojiljković, interpretatorka izvornih pesama, održaće 8. aprila u 20 časova solistički koncert u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Danka Stojiljković održaće 8. aprila u 20 časova solistički koncert u Dvorani Kulturnog centra Pančeva Danka Stojiljković održaće 8. aprila u 20 časova solistički koncert u Dvorani Kulturnog centra Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Gosti koncerta biće Ansambl „Daniluška”, hor AVIA „Arhangeli” i Vojislav Spasić – tenor.

Ulaz je slobodan.

U Srbiji postoji još velikih umetnika i boraca za kulturu o kojima se vrlo malo piše i daje prostor u medijima, a oni i dalje opstaju verni kvalitetu koji nose u sebi, svesni svoje misije očuvanja tradicije i lepote našeg nacionalnog kulturnog blaga. Jedna od takvih malobrojnih, a velikih umetnika je i Slobodanka – Danka Stojiljković, navodi se u pozivu.

 

plakat danka

 

Danka Stojiljković je imala tek 14 godina kada je u izvornoj muzici prepoznala lepotu i snagu, i našla svoje mesto najpre u grupi pevača, a kasnije i kao solista, u „Abraševiću”, „Stanku Paunoviću” i „Jedinstvu”.

1990. godine je dobila stalni angažman u ansamblu „Kolo”. Već sledeće godine položila je audiciju za radio pevača, i to kod legende naše narodne muzike Žarka Milanovića, a zatim je počela da snima trajne snimke za Radio Beograd.

Zbog njene izvanredne muzikalnosti sastavni deo njenog repertoara čine najlepše pesme srpske i ruske tradicije. 

 

  • Datum:  petak, 08. april 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00