sreda, 30. mart 2016.  19:30h
Pročitano 4240 puta

Izložba crteža “Die traumdeutung”

Izložba crteža Stefanije Mihajlović “Die traumdeutung” svečano će biti otvorena 30. marta u 19.30 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo.

otvaranje izložbe 30. marta u 19.30h otvaranje izložbe 30. marta u 19.30h Pančevo.MOJKraj.rs

Crteži se bave istraživanjem i tumačenjem snova, ali i posledicama koje odsanjano ostavlja na našim licima. „Mape snova“, još dugo nakon buđenja, kao da ostaju urezane na koži. 

Autorka za ovu temu odabira najjednostavniji i najiskreniji vid likovnog izražavanja - crtež. Crteži su, što je čest slučaj i sa snovima, crno-beli.

Objekti, na svojstven način materijalizuju upečatljive snove pokušavajući da ih, tako nepostojane i neuhvatljive, učine opipljivim i stvarnim. Ovim postupkom autor, pokušava da dodirne sopstveno Nesvesno. Nesvesno dobija novu formu, spakovanu u zatvorenu kutiju kako bi mu se dala dugovečnost, ali zatvorenu providnim staklom kako bi svako mogao da ga vidi i protumači, navodi se u pozivu.

Naziv izložbe je ujedno i originalni naziv Frojdove knjige „Tumačenje snova“ iz 1900. godine, kojom je i započeo razvoj psihoanalitičkog koncepta ličnosti.

Izložbu možete pogledati do 13. aprila.

 

Stefanija Mihajlović Dream No 

 

Stefanija Mihajlović je rođena 1983. godine u Kragujevcu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. godine, na odseku Zidno slikarstvo u klasi prof. Siniše Žikića.
Do sada je realizovala osam samostalnih izložbi (Prodajna galerija Beograd, UK Parobrod Beograd, Umetnička galerija Stara Kapetanija Zemun, Likovni salon KC Novi Sad, SKC Kragujevac, Galerija Art55-Niš, Galerija kuće Vojinovića-Inđija, Galerija kluba Vidosav-Botunje) i učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i istaknutim umetničkim projektima i kolonijama. Član ULUPUDS-a.
Živi i radi u Beogradu.

 

  • Datum:  sreda, 30. mart 2016.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Foaje Kulturnog centra, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00