sreda, 17. februar 2016.  20:00h
Pročitano 4420 puta

Pozorišna predstava: Nadežda Petrović – Autoportret u množini

Pozorišna predstava: “Nadežda Petrović- Autoportret u množini na repertoaru je Dvorane Apolo u sredu, 17. februara od 20 sati.

Ideja za realizaciju predstave rodila se iz potrebe da se angažuju nedovoljno iskorišćeni kapaciteti mladih umetnika Ideja za realizaciju predstave rodila se iz potrebe da se angažuju nedovoljno iskorišćeni kapaciteti mladih umetnika Dom omladine Pančevo

Ideja za realizaciju pozorišne predstave „Nadežda Petrović autoportret u množini“ rodila se iz potrebe da se angažuju nedovoljno iskorišćeni kapaciteti mladih umetnika. 

Kako se produkcija pozorišnih predstava svela na nužnost, odlučili smo da sagledamo naše kreativne kapacite i da realizujemo predstavu. Za temu predstave izabrali smo Nadeždu Petrović, slikarku koja svojim delima i životom predstavlja prvu srpsku avagardnu umetnicu, navodi se u pozivu.

Radnja predstave se odvija u Valjevskoj bolnici gde Nadežda provodi svoje poslednje trenutke života. Teško obolela od tifusa ona se kroz dijalog sa mladom medicinskom sestrom priseća svog života, umetničkih delovanja, prijateljstva, porodice, neprhvatanja, patriockog i aktivističkog angažmana…

U godini koja predstavlja sto godina od smrti velike slikarke poželeli smo da posetimo na njeno umetničko i životno delo. Želimo da se pozabavimo tradicijom koja nije prošlost već kontinuitet. Povezati ono što je danas sa onim sto je bilo juče i sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari , vizija , snaga i kvalitet da stvoriš nešto dobro u vremenu u kome živiš i stvaraš.

 

nadezda petrovic pozorisna predstava

 

Tekst: Miljana Djordjević

Režija : Dragana Jovanović

Igraju: Dragana Jovanović, Katarina Mitić Pavlović

Muzika: Bora Dugić

Kostim: Dejan Gocić

Video rad: Bane Ilić

Dizajn svetla: Dejan Mitić

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Dvorane "Apolo" Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo, radnim danom od 14 do 19 časova.

Cena ulaznice je 400 dinara.

  • Datum:  sreda, 17. februar 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana "Apolo", Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00