petak, 20. januar 2023.  19:00h
Pročitano 1065 puta

Koncert pančevačkog benda Ljubičice i Olge Petrović 20. januara

Pančevački bend Ljubičice i Olga Petrović održaće koncert u petak, 20. januara u 19 časova u Kulturnom centru Pančevo. Ulaz je slobodan.

Ovo je prvi celovečernji nastup Ljubičica nakon trogodišnje koncertne pauze, kojim će predstaviti dugoočekivano novo studijsko izdanje Ovo je prvi celovečernji nastup Ljubičica nakon trogodišnje koncertne pauze, kojim će predstaviti dugoočekivano novo studijsko izdanje Ljubičice promo

 

Krokodil Studio, pod svojim okriljem, a u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, organizovaće koncertnu promociju dva albuma – novi album benda Ljubičice i klavirski solo album Olge Petrović. Publika će imati priliku da čuje novu muziku, premijerno, na zajedničkom koncertu u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Grupa Ljubičice iz Pančeva, koju čine braća Petar i Vuk Stevanović, sada već poznati dvojac, koji nas je letos iznenadio singlovima Opet i Možda je vreme, predstaviće svoj novi zvuk koncertom uživo. Ovo je prvi celovečernji nastup Ljubičica nakon trogodišnje koncertne pauze, kojim će predstaviti dugoočekivano novo studijsko izdanje.

Zaista se radujemo nastupu u Pančevu i drago mi je što ćemo nove pesme predstaviti prvo u našem gradu. Ljubičice su, pre svega, koncertni bend i naša muzika najbolje funkcioniše kada je izvodimo pred publikom. Iako verujem da smo na novom albumu napravili nešto zaista vredno pažnje, ipak s neuporedivim uzbuđenjem očekujem energiju žive svirke, poručio je Vuk Stevanović.

Veče će otvoriti mlada pijanistkinja Olga Petrović, koja će nam predstaviti lični osvrt na ragtime muzički stil, zabeležen na jedinstvenom albumu Slow Rag, na kojem se nalaze odabrane kompozicije Skota Džoplina. Ovo je prvi put da neki domaći interpretator posveti album delima ovog kompozitora.

Povodom predstojeće koncertne promocije, Olga Petrović je rekla da su snimanje i rad na produkciji albuma bili za nju izuzetno dragoceno i izazovno iskustvo.

Rad na albumu dešavao se u periodu koji je bio ispunjen, kako na svetskom, tako i na ličnom polju, mnogim teškim i važnim događajima, i sigurna sam da je veliki deo toga utkan u muziku. Drago mi je da smo, zajedno sa studijom Krokodil, uspeli da realizujemo ovaj, za mene, veoma važan album. Jedva čekam da dobije i koncertni život, kaže Olga Petrović.

Izuzetno interesantan izbor muzike za debitantski album, mogao bi se dopasti ljubiteljima džeza ali i klasike, a zbog svoje izuzetne komunikativnosti i široj publici. Ovaj nastup organizovan je kao deo MAGMA festivala.

Ulaz na koncert je slobodan.

  • Datum:  petak, 20. januar 2023.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00