ponedeljak, 21. decembar 2015.  18:00h
Pročitano 4311 puta

Koncert RKUD “Jedinstvo” u Pančevu

RKUD "Jedinstvo" će u ponedeljak, 21. decembra od 18 časova u Kulturnom centru u Pančevu održati koncert sa svojim prijateljima iz KUD -a "Branko Radičević" iz Beške, Centra za očuvanje tradicije i kulture "Desanka Đorđević" iz Beograda kao i KUD-a "Bunari " iz Vladimirovca.

Prema rečima Marije Vukoslavčević, umetničkog rukovodioca ansambla, na koncertu će se predstaviti svi ansambli "Jedinstva", dok će prvi ansambl premijerno izvesti srpske igre iz Negotina.

Ovakva okupljanja pod nazivom naših koncerata "Jedinstvo i drugari" predstavljaju pravu riznicu koreografskih ostvarenja, predstavljanja originalnih narodnih nošnji kao I igre I pesme etnokoreoloških oblasti u kojima živi naš narod. Pozivamo sve da prisustvuju i okupljanju tri ansambla čiji su umetnički rukovodioci ansambala i sami drugari sa fakulteta, tačnije diplomirani pedagozi za tradicionalnu igru, rekla je ona.

Publika će imati priliku da se upozna sa tradicijom Bele Palanke, Negotina, Brusa, okoline Beograda, Vranja, Crne Reke, Radujevca.

  • Datum:  ponedeljak, 21. decembar 2015.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  M.D.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00