petak, 18. decembar 2015.  20:00h
Pročitano 3751 puta

Koncert kamernog ansambla "Kamerata"

Dom omladine Pančevo proslaviće 40 godina rada posebnim koncertom kamernog ansambla “Kamerata”, koji će se održati u petak, 18. decembra, u 20 časova, u dvorani “Apolo”. 

Koncert će se održati u petak, 18. decembra, u 20 časova, u dvorani “Apolo” Koncert će se održati u petak, 18. decembra, u 20 časova, u dvorani “Apolo” Kamerata

Na programu je tango muzika Astora Pjacole, a ulaz na koncert je besplatan.

Dom omladine Pančevo osnovan je 1975. godine kao ustanova kulture čiji je osnivač Grad Pančevo, sa ciljem organizacije edukativnih i kulturno-zabavnih programa za mlade u Pančevu.

Dom omladine je trebalo negde da se smesti i ljudi iz Komiteta omladine i vlasti  su ocenili da je zgrada Ruske bolnice najzgodnija. Oni su dobro ocenili da bi trebalo da se napravi jedna kompleksnija kulturna ponuda za mlade, da se na bolji način podstiče i  razvija talenat kod određenih struktura, i da se postigne veći nivo u sferi omladinske zabave i omladinskog kreativnog  delovanja, kaže Stojan Boškov, prvi direktor Doma omladine Pančevo.

Od dana osnivanja, davne 1975. pa do danas, zaživele su značajne manifestacije koje su postale tradicija Doma omladine a koje i sada pronose dobar glas o Pančevu, među kojima izdvajamo: pozorišni festival “Ex-Teatar Fest”, “Etno glas”, “In Treš Festival”, “FreeDom Fest”, kao i projekti “Škola crtanja”, zbornik poezije “Rukopisi”, omladinski informator “Draft”, navodi se u pozivu.

Dom omladine Pančevo predstavlja primer dobre prakse u Srbiji, kako udruženja i organizacije mladih  funkcionišu i kako rade. To nam jeste cilj i želja i za budućnost, da svi mladi koji su korisnici Doma omladine a i oni koji to nisu, mogu tačno znati koje sadržaje mogu naći u Domu omladine, kaže Marija Jević, direktorka Doma omladine.

Kamerni orkestar „Kamerata“ je osnovan 2010 godine. Glаvni i osnovni princip ovog orkestra je visok kvаlitet izvođenjа i predstаvljаnje nаjtаlentovаnijih mlаdih umetnikа Srbije.

Orkestаr imа veliku podršku Pokrаjinskog sekretаrijаtа zа sport i omlаdinu, Grada i cenjenih i renomirаnih umetnikа koji su dаli pozitivne kritike i u potpunosti podržаli njihove ideje.

 

  • Datum:  petak, 18. decembar 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00