sreda, 9. decembar 2015.  20:00h
Pročitano 4086 puta

Britanski film “O vremenu i gradu”

U okviru programa “Dokumentarna sreda” u sredu, 9. decembra u 20 časova, biće prikazan britanski film “O vremenu i gradu” Terensa Dejvisa. 

Reč je o dokumentarnom filmu u kome autor oslikava i istražuje istoriju, transformaciju i razvoj svog rodnog grada, Liverpula u Engleskoj Reč je o dokumentarnom filmu u kome autor oslikava i istražuje istoriju, transformaciju i razvoj svog rodnog grada, Liverpula u Engleskoj

Reč je o dokumentarnom filmu u kome autor oslikava i istražuje istoriju, transformaciju i razvoj svog rodnog grada, Liverpula u Engleskoj. 

Film "O vremenu i gradu" je nominovan za Zlatnog Huga, a osvojio je New York Film Critics Circle Award i nagradu na Solunskom filmskom festivalu.

Ideja programa je da se u okviru redovnih repertoara kulturnih ustanova prikazuju odabrani dokumentarni filmovi autora uz zemlje, regiona i sveta, i na taj način postigne kontinuitet u stvaranju drugačije i raznovrsnije filmske ponude u Pančevu. 

Svake druge srede od 20 sati u dvorani Apolo prikazivaće se izbor umetničkih dokumentarnih filmova koje publika, osim na festivalima, nema priliku da pogleda, jer ne dobijaju svoje mesto ni u redovnom bioskopskom repertoaru, ni na televiziji. 

Program se realizuje u saradnji Doma omladine Pančevo i Pančevačkog filmskog festivala, a podržan je od Ministarstva kulture Republike Srbije. 

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

 

  • Datum:  sreda, 09. decembar 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana "Apolo", Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00