sreda, 28. oktobar 2015.  20:00h
Pročitano 4371 puta

Tribina na temu humanitarne diplomatije - Migracije

Crveni krst Pančevo organizovaće u sredu, 28. oktobra u 20 sati u Maloj Sali Gradske uprave tribinu na temu humanitarne diplomatije - migracija.

U organizaciji ove tribine Crveni krst Pančevo ima podršku lokalnog Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva i Saveta za migracije grada Pančeva. 

Kao odgovor porodica, zajednica, pa i čitavih naroda na mnoge faktore, pored ekonomskih, poput ratnih sukoba, prirodnih katastrofa i slično dolazi do masovnog iseljenja ljudi, odnosno migracija.

Ideja ove tribine je da se da uvid u problematiku migracija, objasni terminologija, kao i napomenu prava i rizici kojima su migranti na svom putu izloženi, navodi se u pozivu.

Nacionalni trener na programu Prevencije trgovine ljudima, Sava Veselinović će kroz kratku prezentaciju predstaviti osnovnu terminologiju vezanu za migracije, kako bi zainteresovani stekli utisak kako se one zapravo odvijaju.

Nakon prezentacije Suzana Jovanović, članica Gradskog veća, predsednica Saveta za migracije i koordinatorka Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva će predstaviti situaciju u Pančevu i pripemljenost našeg grada da se izbori sa problemom migracija.

Nakon tribine, u holu Gradske Uprave imaćete mogućnost da pogledate fotografije sa konkursa "Trgovina ljudima u fokusu" u okviru istoimenog projekta finansiranog od strane grada Pančeva sprovedenog od Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo i da porazgovarate sa članovima ovog tima o trgovini ljudima, kao i prevenciji iste.

 

  • Datum:  sreda, 28. oktobar 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Mala sala Gradske uprave Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00