ponedeljak, 19. oktobar 2015.  07:50h
Pročitano 4692 puta

Musika Nuda – koncert u susret džez festivalu

Prateći program ovogodišnjeg džez festivala počeće u utorak, 20. oktobra u 19 sati kada će na Sceni Kulturnog centra Pančevo nastupiti eklektični italijanski vokalno-instrumentalni duo Musica Nuda.

U utorak, 20. oktobra na Sceni Kulturnog centra Pančevo će nastupiti italijanski vokalno-instrumentalni duo Musica Nuda. Ulaz slobodan. U utorak, 20. oktobra na Sceni Kulturnog centra Pančevo će nastupiti italijanski vokalno-instrumentalni duo Musica Nuda. Ulaz slobodan.

Izgleda da je srećni susret dvoje muzičara koji sada nose ime „Gola muzika“ udesila sudbina. 

Pevačica Petra Magoni, solista, koja je u tom trenutku imala četiri snimljena albuma, u januaru 2003. je planirala program mini turneje po pojedinim malim klubovima u „svojoj“ Toskani sa prijateljem gitaristom. Upravo na dan prvog koncerta prijatelj se razboleo. 

Petra, umesto da pomeri datum koncerta, zamolila je Feruča Spinetija, tada kontrabasistu u grupi Avion Travel, da ga zameni u poslednjem trenutku. Uspeh ovog koncerta naveo je dvoje „voice ’n’ bass” muzičara da nastave zajedno. 

Za nekoliko nedelja su pripremili repertoar sastavljen od pesama koje najviše vole i tokom samo jednog dana uspeli da snime svoj prvi album pod nazivom „Musica Nuda“, što postaje i naziv njihovog zajedničkog projekta. 

Tokom dvanaest godina Petra i Feručo su realizovali 1.000 koncerata, izdali šest studijskih diskova, dva „živa“ albuma i jedan DVD. 

Program se realizuje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu. 

Ulaz je slobodan.

Pančevački Jazz Festival ove godine biće održan od 5. do 8. novembra uz ekskluzivni i raznolik program pod sloganom manifestacije – „Sve boje džeza“.

 

  • Datum:  utorak, 20. oktobar 2015.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00