četvrtak, 15. oktobar 2015.  20:30h
Pročitano 4547 puta

Izložba fotografija “Trgovina ljudima u fokusu”

Izložba fotografija "Trgovina ljudima u fokusu" biće otvorena od 15. do 25. oktobra u izložbenom prostoru Gradske biblioteke.

Ova izložba je nastala kao produkt istoimenog projekta koji je finansiran na konkursu grada Pančeva sprovedenim od strane Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo. 

Projekat je obuhvatao dvodnevni info-seminar na temu trgovine ljudima i fotografije. Nakon toga je za zainteresovane mlade fotografe bio otvoren konkurs na temu trgovine ljudima. 

Od više od 70 fotografije članovi stručne komisije odabrali su 20 najzanimljivijih i najinovativnijih fotografija, koje na najbolji način predstavljaju problematiku trgovine ljudima. Sve odabrane fotografije su još dublje pokušali da razotkriju i mladi polaznici Sekcije za kreativno pisanje Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" iz Pančeva.

Tokom svečanog otvaranje izložbe imaćete priliku da isprobate sjajne bagele iz Bagel Бејгл. Radnju je osnovala NVO Atina - organizacija koja se 2003. godine zalaže za prava žrtava trgovine ljudima i drugih vidova iskorišćavanja, sa ciljem da unapredi održivost svojih programa.

Izložba ima za cilj da na što realniji i slikovitiji način približi problematiku trgovine ljudima građanima Pančeva. 

Svečano otvaranje izložbe, proglašenje najboljih fotografija, kao i prilika za građane da svoj glas daju nekom od učesnika je planirano za 15. oktobar u izložbenom prostoru Gradske biblioteke u 20 časova i 30 minuta.

 

  • Datum:  četvrtak, 15. oktobar 2015.
  • Vreme:  20:30 
  • Mesto:  Izložbeni prostor, Gradska biblioteka, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00