četvrtak, 1. oktobar 2015.  11:00h
Pročitano 6997 puta

Javna rasprava u Pančevu o programu Radio Televizije Vojvodine

U Pančevu će biti održana javna rasprava Programskog saveta Radio Televizije Vojvodina, o programu ove medijske kuće, u četvrtak, 1. oktobra u 11 sati u Izabinskom prostoru Kulturnog centra Pančevo.

Ovu Javnu raspravu, koja je u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima organizuje Programski savet Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine”.

Programski savet RTV stara se o zadovoljenju interesa slušalaca i gledalaca u pogledu programskog sadržaja i ima obavezu da najmanje jednom godišnje, organizuje javnu raspravu o programskom sadržaju javnog medijskog servisa, a izveštaj o održanoj javnoj raspravi, zajedno sa preporukama za njegovo unapređivanje koje su izražene u toku javne rasprave, podnosi Generalnom direktoru i Upravnom odboru.

Programski savet RTV-a tokom 2015. godine organizovaće u saradnji sa fondacijom „Konrad Adenauer Štiftung“ predstavništvo za Srbiju i Crnu Goru, šest javnih događaja u šest gradova na kojima će raspravljati o ispunjavanju javnog interesa u programima RTV-a.

Pošto smo predvideli da na svakoj javnoj raspravi za tematski okvir odredimo po jedan medij iz RTV-a koji program emituje na dva TV i tri radio kanala, kao i putem interneta (O radio), odnosno sadržaje plasira i preko WEB-a, u Pančevu ćemo se posebno fokusirati na predstavljanju i analizi Trećeg programa Radija i Multimedijalnog programa-WEB, navodi se u pozivu Radio Televizije Vojvodine.

Treći program Radio Novog Sada predstaviće v.d. glavnog i odgovornog urednika medija Klara Kranjc, dok će WEB predstaviti glavni i odgovrni urednik Dejan Marjanović. Kao nezavisan gost prof. dr Miroljub Radojković sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoriće o javnom interesu i medijskom sadržaju na manjinskim jezicima.

Sa namerom da što masovnije podstaknu učešće javnosti u unapređivanju ukupnog programa RTV-a, organizatori javne rasprave pozivaju građane da se odazovu pozivu i dođu na javnu raspravu u Pančevu i/ili svoje sugestije/predloge/savete upute putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ujedno, kako bi sve učesnike/ce bio obezbeđen dovoljan broj knjiga „Upoznajte bolje RTV“, izdatih povodom javnih slušanja, organnizatore mole sve zainteresovane da svoj dolazak potvrde mejlom.

Satnica:

11 -11.10

Pozdravna reč - Član Gradskog veća zadužen za kulturu i informisanje, Milenko Pavlov

11.10-11.45

Mesto i značaj Trećeg programa radija u okviru RTV-a: 
v.d. glavnog i odgovornog urednika RTV-a Trećeg programa radija, Klara Kranjc
Mesto i značaj Multimedijalnog programa- WEB u okviru RTV-a:
Glavni i odgovorni urednik RTV Multimedijalnog programa- WEB, Dejan Marjanović

11.45-12 sati

Reč stručnjaka: 
Prof. dr Miroljub Radojković sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu

12 -12.10

Uloga Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine i ostvarivanje javnog interesa: 
Mata Matarić, zamenik predsednika Programskog saveta RTV

12.10-13 sati    
Diskusija

 

  • Datum:  četvrtak, 01. oktobar 2015.
  • Vreme:  11:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo, izabinski prostor, ulaz kod Suda, Vojvode Živojina Mišića br.4 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00